Drogba:''Nema povlačenja, cilj Brazil 2014.''Centarfor ''plavaca'' naglasio da će se rado odazivati pozivivima u nacionalni tim u naredne tri godine.
Napadač Čelsija i Obale Slonovače, Didije Droga, rešen je da dugo igra fudbal. On je to potvrdio izjavom, u kojoj je rekao da želi da bude u timu ''slonova'' na narednom Svetskom prvenstvu u Brazilu, koje se igra 2014. godine.
Ovaj 33-godišnji špic je najbolji strelac u istoriji svoje zemlje i jednim lokalnim novinama je rekao da nema nameru da se povlači iz reprezentacije.
Iako je igrao protiv Malija 9. februara, u pobedi Obale slonovače od 1:0, mnogi analitičari smatraju da on treba da se povuče iz nacionalnog tima, kako bi ostavio prostor generacijama koje dolaze.
Ipak, kako Drogba sam kaže, ni ne pomišlja na to.
''Nisam na kraju karijere sa Obalom Slonovače. Nameravam da budem deo reprezentacije na naredna dva kupa Afričkih Nacija i da odigram svoje treće SP 2014. godine u Brazilu!'', kaže napadač Čelsija.
On je poslednjih nekoliko poziva od novog selektora Fransoe Zahuia odbio, ali se konačno vratio u duelu sa Malijem.
''Ne želim tako da se povučem. Kada budem završavao internacionalnu karijeru, želim da se časno oprostim od navijača. Sada sam ovde i kada me god budu pozvali, ja ću da se odazovem'', otklanja Drogba sve sumnje.
Bivši napadač Marseja će 2014. godine imati 36 godina, ali neće oboriti rekord kao najstariji Afrikanac koj je zaigrao na jednom SP-u.
Legendarni Kamerunac, Rože Mila, na svom poslednjem Svetskom prvenstvu, učestvovao je sa 42 godine!