M-heart-J Admin
Broj poruka : 674 Datum upisa : 04.01.2011 Godina : 30 Lokacija : Zemun
| Naslov: Nikola Žigić Čet Mar 03, 2011 1:43 pm | |
| Nikolа Žigić (rođen: 25. septembаr 1980, Bаčkа Topolа) je srpski fudbаler koji trenutno igrа zа Birmingem siti. Kаo nаpаdаč igrа i zа reprezentаciju Srbije. Tri putа je dobio nаgrаdu nаjboljeg igrаčа Srbije i Crne Gore, 2003., 2005. i 2006. godine. Do sаdа je odigrаo pedeset tri utаkmice zа reprezentаciju i postigаo dvаdeset golovа. Visok je 2,02 m, pа je jedаn od nаjviših igrаčа svetа. Pre Crvene zvezde je igrаo zа AIK Topolu, Mornаr, Spаrtаk Suboticu i Kolubаru. Dok je igrаo zа beogrаdske crveno-bele u 110 utаkmicа postigаo je 71 gol.(nаcionаlno prvenstvo, nаcionаlni kup i evropskа tаkmičenjа). 1. аprilа 2007. postigаo je svoj prvi het trik u špаnskoj primeri. U sredu 19. decembrа 2007. godine. postigаo je 2 golа u špаnskom kupu koji su mu ujedno bili i prvi u Vаlensiji. 26. mаjа 2010. Žigić potpisuje ugovor nа četiri godine sа engleskim Birmingem sitijem. | |
|
M-heart-J Admin
| Naslov: Re: Nikola Žigić Čet Mar 03, 2011 1:46 pm | |
| Žigić: "Fokusirani smo na opstanak"Heroj istorijske pobede za Birmingem u Karling kupu, Nikola Žigić, smatra da njegovom timu predstoji žestoka borba za opstanak u ligi. Nikola kaže da je njegov tim već pokazao snagu i odlučnost. "Iako smo pobedom u Karling kupu obezbedili igranje U Ligi Evrope sledeće godine, naš cilj je bio i ostao opstanak u Premijer Ligi. Znam da će biti teško jer u engleskoj ligi svako može da pobedi svakog i kući i na strani ali mislim da smo mi već pokazali da se ne predajemo." tvrdi Žigić. Birmingem za vikend igra meč protiv Vest Brom Albiona i Žigić je svestan značaja te utakmice: "VBA je jedan od naših glavnih rivala u borbi za opstanak i ako ih pobedimo situacija će već biti znatno bolja po nas." rekao je Nikola. Na pitanje da li će biti u startnih jedanaest odgovara da to nije njegova odluka. "Na to pitanje odgovor može da da jedino Aleks Mekliš. On je čovek koji odlučuje o tome ko će igrati a ko ne, meni je bitno da učinim sve da moj tim ostvari dobre rezultate i poštovaću svaku odluku trenera" zaključio je Žigić. | |
|
M-heart-J Admin
| Naslov: Re: Nikola Žigić Pet Mar 18, 2011 9:04 am | |
| Žigić: Prva sezona, a već imam trofejCentarfor reprezentacije Srbije i Birmingem Sitija, Nikola Žigić, u nekoliko poslednjih utakmica pokazao se kao više nego dobra "kupovina". Njegov tim nalazi se u "opasnoj zoni" Premijer lige, ali visoki Srbin veruje u opstanak "plavaca" iz Birmingema. Kao ključno određeno je gostovanje Viganu, timu koji je na začelju tabele. Prednost Birmingema može i da bude meč manje od ostalih ekipa iz "donjeg doma". - Ubeđen sam da ćemo opstati u ligi - rekao je za početak intervjua za Birmingham Mail Žigić i nastavio: - Imamo kvalitet i nismo za mesto na kojem se nalazimo. Na nama, igračima, je da se izborimo za rezultate koji će nas zadržati u Premijer ligi. A kakav tim imamo, mislim da nećemo imati problema. Srbin je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Liga Kupa. - Osećaj je bio neverovatan. Kada sam došao prošlog leta, nisam ni sanjao da ću već u prvoj sezoni osvojiti trofej. Iako je Arsenal imao više prilika i veći posed lopte, bili smo željniji pehara. I zbog toga smo i nagrađeni. Koliki uspeh smo postigli, shvatio sam dosta kasnije. Znam da Birmingem nije toliko popularan klub i drago mi je što smo učinili nešto da se to promeni. Ne samo u Engleskoj nego i šire. | |
|